26 Şubat 2012 Pazar

Covent Garden


önceden meyve ve sebze pazarı olarak bilinen bir yermiş burası. ama sonrasında alışveriş ve turistik bir mekan olarak da ünlenmiş. küçük küçük dükkanlar var, hepsi çok şirin. her bir pasajına, kıyısına köşesine girmek lazımdı...
:( ama...
London Bridge'de yaşadığımız hava muhalefeti Covent Garden'da da bizi takip etti, üstelik üzerinden bir hafta geçmesine rağmen... Bu yüzden çok gezemedik, yağmur da yağmur yani. üç beş tane çektiğim fotodan bazıları da bunlar. kışın hiçbirşeye benzemiyor burası da yazın gidip mutlaka bir şarap içmek lazım ordaki cafelerin bahçelerinde. güzel havaları bekliyorum ben de. bir de gelecek arkadaşlarımı tabiki... salvador dahil;)


burası küçük dükkanların olduğu, ortasında kafeler, oturma alanları olan büyük pasajı. gittiğimizde bir kadın şarkı söylüyordu alt katta. bu katta da bir illüzyonist gösterisini yapıyordu. biz şöyle bir bakıp teğet geçtik.

yine burası da alt katta da ispanyanın meşhur yemeği paella'dan yapan bir tezgah. henüz denemedim, ama denicem.


evet... paskalya bayramı yaklaşıyor. paskalya bayramı hristiyan ülkelerde İsa'nın dirilişini anmak için kutlanan dini bir bayram. bu dönem de 10 gün kadar tatil. tatilleri yaklaştığı için de ufaktan hazırlıklar başladı. şu anda merkezin neredeyse her yerinde bu ve buna benzer yumurtalar var. bu yumurta da Covent Garden'dan..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder